Art At Scholl projesi tanıtımı ve örnek çalışmalar

Art At Scholl projesi tanıtımı ve örnek çalışmalar

OKULLARDA SANAT KAÇINILMAZDIR... Mızraklı Atatürk, Uzunbağ, Gözene Defne Rotayr, Çankırı Yunus Emre, Batıayaz Bedi Sabuncu ve Hıdırbey Ortaokullarının ortak olduğu Etwining projesi tüm hızıyla devam ediyor.  Projede görevli  okulumuzda görev yapan öğretmenlerden olan  sosyal  bilgiler öğretmeni  Eser Paşa  projenin amaçları hakkında bilgi verdi.En önemli amaç sanatı öğrenci gelişimine katkı sunacak etkinliklerde kullanarak öğrenmeyi eğlenceli ve kalıcı hale getirmektir  dedi.Proje ile birlikte ortak okullarla işbirliği şeklinde birçok kültürel sanatsal faaliyeti gerçekleşmiştir. Okullarda sanat kaçınılmazdır. Proje kapsamında okullarda bireysel,işbirliği ve ortak ürün çalışları adı altında şiiri dinletisi,drama etkinlikleri,ozanların tanıtımı ve türküleri seslendirme,Çocukların yaşına uygun film izleme ile sinema günleri,Dünya sanat günü etknilikleri,Dünya su günü etkinlikleri,Güvenli internet kullanımı ışığında web02 araçlarını kullanarak çocuklar arası çevirim içi etkinlikler ile çok başarılı şekilde yürütülen proje ile okullarımız buram buram sanat kokmaya başladı.

Çalışmalarımızdan kareler:

 

1-Öğrencilerimizin sergilediği İNSAN OLUN YAVRULARIM tiyatro oyunu.

Projemizdeki bütün okulların yer aldığı Ortak Ürünümüz. Bütün öğrencilerimize teşekkürler.

-https://youtu.be/qZvRL9ljWx0

2-Karışık okul takımları etkinliği kapsamında Takım 1 olarak her okuldan öğrencilerimizin katılımıyla ozan tanıtımımızı yaptık. 

AŞIK DAİMİ'yi öğrencilerimizden dinledik ve öğrendik. Eserini seslendirmede öğrencilerine eşlik eden proje ortağımız Eser Paşa'ya ayrıca teşekkür ederiz

https://youtu.be/I-qC8YhoivQ

3-15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında öğrencilerimiz sanatın önemi ile ilgili sözler söyledi. Ortak ürün olarak videomuzu oluşturduk.

https://youtu.be/zxkBKkL4ABI

4- Güvenli İnternet Günü etkinliği

https://youtu.be/miqgrB2KXF4

25.04.2022 317

25-04-202225-04-202225-04-202225-04-202225-04-202225-04-2022